Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Veste tristă pentru teatrul românesc. Actorul Alexandru Mereuță, cel alintat de colegii constănțeni de scenă „Nea Alecu”, a murit la 93 de ani. Născut pe 14 iunie 1927, unul dintre cei mai iubiți actori ai scenei constănțene, Alexandru Mereuță, a absolvit Institutul de Artă Teatrală din București în 1952 și a fost ucenic în corp-ansamblul Teatrului Național din Capitală, scrie ziuaconstanța.ro.

Acesta debutase la Teatrul Tineretului doar cu un an înainte. A avut un scurt periplu la teatrul din Ploiești, unde joacă alături de Toma Caragiu, apoi la teatrul din Bârlad. Primul rol serios – Cadîr, din „Take, Ianke și Cadîr”, în regia lui Victor Ion Popa, iar în perioada 1958-1960 a fost directorul Teatrului „V.I. Popa” din Bârlad.

Actorul veteran a primit medalia „Jean Ionescu” din partea Ziua de Constanța, oferită cu prilejul evenimentului „Incredibila memorie a teatrului constănțean”, dar și placheta #RespectTeatru, din partea Consiliului Județean.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.