Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, miercuri, declarații după numărul record de infectări de coronavirus raportat.

”Am înregistrat astăzi, din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul Sars-Cov-2 și un număr semnificativ de decese provocate de Covid-19 la nivel național. Pandemia este încă departe de a se fi încheiat.

Eliminarea treptată a multor restricții și reluarea activităților, concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil îndeosebi virozelor respiratorii și a gripei, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare și necesită atenție sporită din partea tuturor.

Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de Covid-19. Este fundamental să menținem în perioada următoare o atitudine prudentă și responsabilă. .

Să nu uităm că aceleași măsuri, masca, distanțarea, igiena mâinilor, care ne feresc de COVID-19, ne pot feri și de virusul gripal și de alte viroze. Ele devin cu atât mai importante în săptămânile și lunile care urmează.

La începutul acestei săptămâni, au reînceput școlile. În cea mai mare parte, cu prezenta fizică a copiilor în clase. Nu peste tot, însă, unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să se poată derula în bune condiții.

Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve în această perioadă atât autorităților locale, cât și inspectoratelor școlare județene cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare. Mă refer la suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online cât și materiale igienico sanitare.

În sprijinul școlilor, am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice vacante sau temporar vacante, auxiliare precum și pentru pozițiile de asistenți și medici în școli.

Le solicit tuturor primarilor, CJ și ISJ să soluționeze cu prioritate problemele existente din fiecare unitate de învățământ. Totodată, am cerut Guvernului României ca la finalul primelor 2 săptămâni de școală să facă o evaluare completă a situației la nivel național, să prezinte care sunt vulneralibitățile dar și soluțiile necesare.

Educația trebuie să continue, iar asta depinde atât de autoritățile naționale cât și cele locale.

Pe 27 septembrie mergem la urne să-i alegem pe cei care vor conduce în următorii 4 ani comunitățile locale. Votul nostru decide cum se vor schimba localitățile în care trăim. Dragi români, mergeți la vot și puneți ștampila pe cei care pot aduce o schimbare în bine bine. Acestea sunt esențiale, pentru că rezultatul lor va face o diferență în viața voastră de zi cu zi. De la probleme de trafic, la cum vor arăta școlile și spitalele. Nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru!

În încheiere, am un mesaj pentru candidați. Chiar dacă această campanie electorală este diferită, folosiți toate mijloacele de comunicare pentru a vă prezenta proiectele românilor. Oamenii așteaptă soluții și propuneri concrete, nu atacuri sterile. Practicile toxice trebuie să rămână de domeniul trecutului. Arătați-le oamenilor ce veți face pentru ei și convingeți-i să vă acorde încrederea. Lupta politică este, în primul rând, o luptă de proiecte pentru comunități”, sunt câteva din declarațiile președintelui.


Comentarii

Muie postacilor Psd Mai jegurilor de postaci Psd,,daca era Psd la guvernare nu va impunea sa purtati masti,,sau ei va lasau liberi ca vacile prin loboda,,morti mami voastre de jeguri imputite de postaci Psd..

17 septembrie 2020 15:53

Paiu Cristian Multi din cei care ne conduc vor sa aratam cu chip satanic si neadecvat.Vor ca sa purtam masti si apoisa rada de noi ca am acceptat sa fim bataia lor de joc.E o prostie sa porti mascaindiferent unde ai fi.Cui nu ii convine fara masca sa paraseasca de indata Romania si sa ne lase liberi.

17 septembrie 2020 9:46

Mihai Astuia ii place sa se auda vorbind, ca de spus nu spune nimic.Aceiasi placa de 6 ani. Halal ...!

17 septembrie 2020 7:35

popaaaa Prostia ta si a guvernului Orban este cauza...

17 septembrie 2020 7:27

v D-l Dr Ghiolbanis ne-a spus nimica (lucruri spuse de altii) Acuma intrebarea pe unde sa mai construiasca autostrazi, dar spitale ca dupa propaganda voastra, ati facut totul, pina acuma, doar esti pe post de presedinte de cca 6 ani. Probabil nu ai ajuns la pasii respectivi.

16 septembrie 2020 23:34

Ardelean Hai, ca sunteti tari in a sterge comentariile.Ei bine, repet un proverb romanesc care spune :"romanul e greu de pornit, ca de oprit se opreste singur". Asta apropo de respectarea masurilor in timp de pandemie de catre populatie si de interventia conform legilor a autoritatilor abilitate.

16 septembrie 2020 19:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.