Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trenul cu buşteni venea din Cehia şi trecuse de frontieră fără nicio problemă. Marfa, două mii de metri cubi de lemn, nu avea actele în regulă.

Trenul plin cu buşteni din Cehia a trecut fără probleme graniţa. A fost oprit însă de Garda de Mediu Braşov şi Poliţia de Transporturi Covasna, care au constatat că transportul nu avea acte în regulă.

O asociaţie ecologistă susţine că transportul de lemne a fost comandat de o mare companie cu fabrici pe teritoriul României.

"În urma acestei acțiuni, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 lei. Ca măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.(...) Din verificări şi măsurători a reieşit o cantitate de materiale lemnoase de 1874.83 mc.", precizează Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.

Lemnul, care a fost iniţial confiscat de autorităţi, a ajuns în cele din urmă la întreprinderea care îl comandase.

"Lemnul a fost iniţial confiscat, însă la intervenţia transportatorului şi a companiei care recepţiona lemnul, a ajuns în cele din urmă la fabrică şi va fi procesat. S-a invocat lipsa unor ştampile şi atunci tot ce era ilegal a fost legalizat", spune Gabriel Păun, preşedintele asociaţiei Agent Green pentru Antena 3.


Comentarii

Pute mai ramane ca padurile sa fie furate cu totul ,sa nu mai se piarda timp cu taiatul.

17 septembrie 2020 10:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.