Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre creșterea pensiilor cu 40%, după votul PSD din comisii. Șeful Guvernului aduce vești proaste pentru milioane de pensionari și spune că va încerca să împiedice în continuare acest lucru deoarece poate duce la falimentul României.

Urmează o săptămână de foc în Parlament. Premierul le-a cerut parlamentarilor PNL să împiedice cu orice chip adoptarea rectificării bugetare în formă votată de PSD. PROTV anunță că social-democraţii vor ca marţi sau miercuri să dea vot final pe rectificarea bugetară în formă rescrisa de ei.

Aceştia au votat în comisiile de buget-finanțe ca pensiile să fie majorate cu 40% de la 1 septembrie şi nu cu 14 procente cum a stabilit Guvernul. Mai mult decât atât, cer ca profesorii să primească stimulente de câte 500 de euro, primăriile să primească 1,5 miliarde de lei, iar birourile parlamentare, 5,6 milioane de lei după alegeri.

Premierul Ludovic Orban a transmis referitor la amendamentele privind majorarea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, precum și creșterea salariilor profesorilor din acest an, votate în comisiile de buget, unde PSD deţine majoritate, că se vor purta negocieri în Parlament, astfel încât legea să fie retrimisă în comisii. Premierul a spus că se bazează pe „atitudinea raţională” a celorlalte partide politice ca să nu accepte amendamentale care „declanşează falimentul României”, scrie NEWS.RO.

„Întâi ne vom bate în Parlament. PSD a profitat de faptul că în Comisia de buget-finanţe deţine majoritate simplă. Readuc aminte că nicio altă formaţiune politică nu a participat la şedinţa Comisiei reunite de buget – finanţe la care s-a produs monstruozitatea provocată de PSD”, a transmis Orban atunci când a fost întrebat dacă va sesiza CCR în legătură cu rectificarea bugetară.

Premierul a arătat că în toată lumea sunt ecouri negative ale acelei „faimoase comisie de buget – finanțe” și că există un feed-back foarte îngrijorător în urma deciziei luate de PSD de majorare a pensiilor cu 40% și de acordare de stimulente de câte 500 de euro pentru profesori, anunță ANTENA3. „Nu sunt posibile aceste creșteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare și, în același timp, a modificat și plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%.

Adică a generat cheltuieli suplimentare și a interzis posibilitatea obținerii de finanțări pentru susținerea acestor cheltuieli. Adică a pus bazele unui faliment”, a explicat premierul. Orban a adăugat că PNL nu poate accepta ca PSD „să își bată joc de țară și să conducă România spre nicăieri”.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, miercuri, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an. Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii, amintește CAPITAL.

Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei. Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, dar şi USR au criticat adoptarea amendamentelor la rectificarea bugetară şi au vorbit despre faptul că acestea aruncă în aer finanţele publice ale ţării.

Vești îngrijorătoare vin și pentru salariați, de la Ministerul Muncii. Salariul minim ar putea fi eliminat și înlocuit cu o plată minimă pe oră. Guvernul a discutat deja această variantă cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, susține REALITATEA. Sindicatele se opun însă ideii, pe care o consideră o portiță pentru evaziunea fiscală.

Autorităţile iau în calcul și alte măsuri. Cum ar fi scurtarea perioadei de preaviz de la 20 la 10 zile lucrătoare pentru funcțiile de conducere și la 5 zile lucrătoare pentru funcțiile de execuție. Și perioada de probă ar urma să scadă de la 90 de zile, la 30 de zile.


Comentarii

Plăvanii de la Cotroceni și Victoria nici n-au auzit de efectul de bumerang! Plăvanii se cred nemuritori în palatele care nu sunt ale lor. Vine o vreme, cretinilor, când nici numărătorile securistice de voturi nu vă mai întorc din drumul eșecului și al rușinii. Numai, poate, dacă veți avea nerușinarea bolșevicilor de a trece, în 1946, voturile țărăniștilor în contul comuniștilor și vițăvercea!!!

22 septembrie 2020 11:34

pensionar revoltat Nenorocitul de Orban trebuie sa zboare din politica odata cu alegerile ce urmeaza. Si asta cu pneleul lui este ca si psdul, un neica nimeni . Niste nenorociti care nu valoreaza nici cat o ceapa degerata s-au pus in fruntea Romaniei si hotarasc soarta pensionarilor.Ba pu.as, trebuie sa-ti reduci si sa reduci salariile bugetarilor si a penssionarilor de lux ca sa ai bani...

21 septembrie 2020 7:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.