Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Experții au publicat o serie de date care generală alertă în întreaga lume, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus. Potrivit unei analize, la nivel global doar 1 din 10 oameni ar putea fi protejat împotriva coronavirusului chinezesc după ce i se administrează vaccinul.

La baza acestei situații critice stau factori precum lipsa unei capacități mari de producție, dar și faptul că fiecare persoană ar avea nevoi de două doze de vaccin pentru a fi imunizați. La un simplu calcul, în cel mai fericit scenariu, doar 10% din populația lumii va fi imună la virusul chinezesc, susțin experții, potrivit Sky News.

În cazul în care vaccinul va fi aprobat în următoarele luni, din cauza capacității scăzute a producției, în 2021 ar putea fi livrate 2 miliarde de doze. Potrivit testelor efectuate până în acest moment, este nevoie de două doze ca vaccinurile să își facă efectul. Așadar, doar aproximativ 10% din populația planetei va fi imunizată.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.