Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Forţele aeriene chineze au difuzat în weekend o înregistrare video în care bombardiere cu capacitate nucleară de tip H-6 efectuează o simulare a unui atac asupra a ceea ce pare să fie baza aeriană americană Andersen, pe Insula Guam, la Oceanul Pacific, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Imaginile au fost postate pe contul Weibo al forţelor aeriene sâmbătă, în contextul în care forţe chineze au început vineri manevre militare în apropierea Strâmtorii Taiwanului, la sosirea la Taipei a unui oficial de la Departamentul de Stat american.

Este pentru prima oară de 40 de ani de când un oficial american de rang înalt a vizitat Insula Taiwan, pe care Beijingul o consideră parte integrantă a teritoriului chinez. Pe Insula Guam se află instalaţii militare americane importante, esenţial în cazul unui război în regiunea Asia-Pacific. Înregistrarea video are două minute şi 15 secunde şi este intitulată ”Dumnezeul războiului H-6K trece la atac!”.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.