Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noile modificări la Legea Pensiilor vizeasă în special, personele care au cotizat la stat cel puțin 15 ani. În condițiile în care foarte mulți români au fost plecați în străinătate și au lucrat fără contract de muncă sau același lucru l-au făcut chiar și aici, în țară, și nu au putut să cotizeze la stat atâția ani cât au lucrat, dar care însumat au 15 ani de cotizații, pot obține pensie.

Noua Lege a pensiilor vine cu modificări ce vor face diferența între românii care au cotizat la stat între 10 și 15 ani și cei care au cotizat mai mult de 15 ani. Mai exact, prima categorie va primi o pensie minimă, care va fi stabilită în funcție de perioada în care au cotizat – într-un procent de 40% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, pentru fiecare an de stagiu de cotizare, realizat între 11 ani şi 14 ani inclusiv, se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.