Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înfiinţată la finele lunii noiembrie 2018, în baza Hotărârii de Guvern 933, Societatea Naţională Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea SA nu pare a se fi născut într-o zodie fericită.

Deşi obiectivul său, aşa cum este înscris în actul normativ de constituire, crearea unui mecanism naţional care să asigure accesul fermierilor la reţele comerciale interne sau la export, ar fi fost un sprijin pentru agricultura românească, funcţionarea ei este sabotată de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi premierul Ludovic Orban care, prin declaraţiile lor publice, dovedesc că nu au înţeles rolul și utilitatea acestui gen de societate al cărui model de funcţionare se regăseşte în Spania, Irlanda, Italia etc.

Prima măsură luată de Adrian Oros, după instalarea la Ministerul Agriculturii, a fost să ordone un control amplu la societatea Unirea, unde avea informaţii că, în doar cele circa 60 de zile de funcționare capitalizată, s-ar fi comis ilegalităţi în cheltuirea banilor. Ele s-au dovedit în final false, dar ilegalităţiile, incriminate atunci foarte confuz, au început să capete formă și consistență abia de atunci încoace, și nu dau semne să se oprească.

Controlul în urma căruia ministrul Oros spera să îngroape societatea nu a descoperit nicio fraudă, ci doar lipsa ori imperfecțiunea unor proceduri birocratice, lucruri de înţeles la o societate aflată în plin proces de constituire. Ciudată este însă direcţia pe care a avut-o controlul. În timp ce membrii AGA şi CA nu au fost deranjaţi cu întrebări, deşi deciziile privind activitatea companiei aici s-au luat şi aprobat, controlul l-a avut ca ţintă pe directorul executiv al societăţii.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

ionteleaga titlul corect...este condusa de comunuisti

21 septembrie 2020 17:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.