Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) afirmă că construcţia bugetului este fundaţia revenirii economice şi, pentru ca România să aibă un viitor economic care să transcendă ciclurilor electorale, într-o perioadă în care criza sanitară a produs turbulenţe în economie şi în rândul companiilor, cel mai responsabil gest din partea instituţiilor cu putere de legiferare ar fi să asigure o construcţie bugetară care să garanteze revenirea economică.

Schimbările structurale pe care măsurile recent adoptate de Parlament le vor avea în construcţia bugetară vor genera, conform BNR, cel mai mare deficit din ultimii ani: - 11% din PIB, cu impact asupra capacităţii României de a avea acces la sume importante din fondurile europene şi pot aduce schimbări din partea agenţiilor de rating internaţionale. Problema majoră a unui deficit bugetar atât de mare este dificultatea sau chiar imposibilitatea finanţării acestuia pe pieţele financiare, afirmă FIC.

Integral pe AdevărulComentarii

Laszlo Miczinasz Cu cat pensiile si salariile sunt mai mari, cu atat sunt mai multi bani care vor fi introdusi in economia interna a tzari – oamenii vor putea cumpara ceia ce produc prin fabrici, etc... investitorii straini sa se duca inapoi in israel si sa-i sclaveze pe ai lor!

24 septembrie 2020 9:59

Gabriel Neamtu In loc de cheluieli aiurea pe rachete, drone si elicoptere... ar trebui sa se mareasca pensiile!

24 septembrie 2020 9:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.