Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Majorarea pensiilor cu 40% nu face decât să deschidă o perioadă de incertitudine și să arunce România într-o prăpastie bugetară din care riscă să iasă doar cu împrumuturi de la FMI sau de la alte instituții internaționale, atrag atenția economiștii consultați de Europa Liberă.

Un raport al Băncii Naționale arată că deficitul bugetar în 2021 va crește la peste 11% din PIB. „Răul e făcut și cred că ne asteaptă o perioadă foarte dificilă în 2021”, a explicat, pentru Europa Liberă, Ionuț Dumitru, economistul-șef al Raiffeisen Bank și fost șef al Consiliului Fiscal, care punctează faptul că „pensionarii au ajuns masă de manevră și li s-a vândut o iluzie”.

De altfel, și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, i-a numit pe cei care au rescris în Parlament rectificarea bugetară „o grupare care vrea să arunce țara în aer”. Ministrul a precizat că nici nu au fost precizate în Parlament sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor și salariilor profesorilor, iar România va suferi consecințele.

Integral pe NewsweekComentarii

Dinu Ce salariu ai tu mai camatar oficial?, ptr ca voi bancile sunteti camatari legalizati.

23 septembrie 2020 17:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.