Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poate deloc surprinzător, România ajunge din nou rușinea Europei. Potrivit ultimelor date publicate de un studiu independent, avem cel mai mare decalaj în rândul veniturilor cetățenilor, care sunt tot mai polarizate, o situație puțin onorantă pentru o țară membră UE.

Un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung scoate la iveală faptul că în România a fost înregistrat al doilea cel mai mare decalaj al veniturilor dintre cei mai bogaţi 20% dintre oameni şi cei mai săraci 20% dintre locuitori, din şapte ţări membre ale Uniunii Europene, potrivit unui infografic Monitorul Social.
Mai exact, se pare că raportul veniturilor între cei mai bogaţi 20% dintre oameni şi cei mai săraci 20% este în anul curent de 7,1, conform analizei citate, care a utilizat informaţii statistice din baza de date Eurostat.

Totodată, acest document evaluează diferenţele ratelor de inegalitate a veniturilor din România, Bulgaria, Suedia, Germania, Polonia, Spania şi Grecia. Astfel, dintre cele şapte ţări analizate, Bulgaria este ţara cu cea mai mare rată a inegalităţii veniturilor dintre cei mai bogaţi 20% dintre locuitori şi cei mai săraci 20%, cu un indicator de 8,1.

De asemenea, sursa citată mai precizează faptul că decalajul dintre săraci şi bogaţi în România a crescut faţă de anul trecut, când acesta se afla la o valoare de 7, însă a scăzut faţă de 2018, când rata inegalităţii veniturilor era la 7,2. Un decalaj major, care nu prea rimează cu statutul de țară a Uniunii Europene.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.