Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Votul la Alegerile locale 2020 poate fi exprimat numai la secţia unde alegătorul este înscris în lista electorală permanentă ori la cea unde este arondată adresa la care îşi are domiciliul sau unde locuiește cu viză de reşedinţă sau flotant. O persoană va vota doar în baza actului de identitate sau a altui document dintre cele aprobate care să-i dovedească identitatea.

Alegătorii care NU au o reședință diferită de domiciliu vor vota la secția unde este arondat. Alegătorii pot vota și dacă nu au domiciliu stabil într-o localitate, în orașul sau comuna de reședință, unde au viza de flotant. Se poate vota pe listele permanente, dacă au depus în prealabil o cerere la primăria respectivă până la data de 4 septembrie 2020. Astfel, au fost radiați de pe lista permanentă din localitatea de domiciliu.

Pot, însă, să voteze și dacă nu au depus cererea de actualizare în Registrul Electoral, pe liste suplimentare. Alegătorul respectiv nu mai poate vota și la secția unde este arondat conform domiciliului dacă a votat deja la secția unde are reședința sau invers. Votul multiplu este infracțiune prevăzută de Codul Penal.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.