Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fie că e vorba de taxe pe păcănele, pe mâncare nesănătoasă şi vicii sau pe afacerile giganţilor de internet, guvernele statelor din Grupul Vişegrad au apucat să anunţe impozite noi înainte de pandemie, când deja cheltuiau cu generozitate, astfel încât acum se pot lăuda că nu este nevoie de creşterea taxelor impuse populaţiei pentru acoperirea costurilor provocate de criză. Mai mult de atât, guvernul de la Praga vrea să reducă impozitul pe venit. În schimb, Ungaria pare să-şi fi făcut un obicei din a taxa retailerii şi băncile, în general companii străine, în caz de criză.

Recesiunea provocată de pandemia de COVID-19 a forţat guvernele din toată lumea să majoreze cheltuielile pentru a proteja locurile de muncă şi veniturile contribuabililor, creând astfel o bază cât mai solidă pentru revenirea economiilor. Însă aceste cheltuieli suplimentare va trebui acoperite într-un fel sau altul, iar mijloacele cele mai la îndemână sunt datoriile şi taxele.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.