Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În acest moment avem în Top 100 WTA cinci jucătoare de tenis, dintre care cea mai tânără are 26 de ani, revenita în circuit Patricia Țig. În rest, Simona Halep are 28 de ani, Irina Begu și Sorana Cîrstea au 30, iar Ana Bogdan, 27. Dincolo de pragul locului 100 majoritare sunt tot veterane (Mihaela Buzărnescu, 127 WTA, 32 de ani și Monica Niculescu 141 WTA, 32 de ani). Cel mai bine clasate jucătoare tinere sunt Jaqueline Cristian (22 de ani, 167 WTA) și Gabriela Ruse (22 de ani, 179 WTA).

Actuala generație de tenismene a crescut începând în urmă cu 12 ani când președintele Federației Române de Tenis era fostul mare campion Ilie Năstase. Acesta a adus sponsori și înființat o mulțime de turnee mici în circuitul ITF în România, la care tinerele noastre jucătoare beneficiau de wild-carduri. Aveau astfel posibilitatea să joace, să acumuleze puncte și ceva bani, chiar dacă nu foarte mulți. Însă participarea la aceste turnee era infinit mai ieftină decât să fi mers la turnee similare din străinătate, prin Turcia, Maroc sau Egipt.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.