Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vremea va fi călduroasă şi luna viitoare, cu temperaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit la începutul lunii octombrie. În plus, este prognozată şi o perioadă cu o abatere termică pozitivă ușor accentuată, în regiunile estice și sud-estice.

În ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi normale la începutul lunii octombrie, urmând ca după jumătarea lunii este să fie deficitare în unele zone.

Administraţia Naţională de Meterologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

Ploile lipsesc în partea de sud
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

În săptămâna 5 – 12 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est.

Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, şi la sfârşitul lui octombrie
În perioada 12 – 19 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 19 – 26 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.