Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anul acesta, alegerile vin cu reguli stricte de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Măsurile speciale au ca scop, în primul rând, evitarea aglomerării secţiilor de vot şi reducerea contactului mâinilor cu obiecte contaminate cu virusul SARS-CoV-2.

Cel mult cinci alegători vor avea acces deodată duminică în sala de vot. Aceştia vor fi obligaţi să se dezinfecteze pe mâini şi să poarte mască. „Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sau locţiitorul acestuia, după caz, se va asigura că numărul total al persoanelor care sunt prezente în acelaşi timp în localul de vot, exceptând alegătorii, nu va fi mai mare de 15. Accesul în localul de vot se va face eşalonat, astfel încât în sala unde se votează să nu fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători şi să se respecte distanţarea de minimum un metru între persoane“, se arată în hotărârea autorităţilor.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.