Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu au existat alegeri în România după 1990 fără acuzații de fraudare a votului, unele dovedite, dar pe care apoi oamenii le uită până la următorul scrutin. Softuri manevrate, autobuze ticsite cu alegători plătiți, liste suplimentare dubioase, morți care votează – sunt doar câteva dintre acuzele aruncate de partide spre adversarii lor în ziua votului.

Lupta acerbă are drept miză de multe ori chiar supraviețuirea politică a actorilor principali, cum este și cazul scrutinului de la Constanța. Aici, înfruntarea se duce între primarul în exercițiu, Decebal Făgădău, exponentul vechii gărzi, susținut la CJ de Felix Stroe, și echipa liberală, amiralul Vergil Chițac pentru primărie și Mihai Lupu la CJ.

În mod tradițional, atunci când simte că pierde lupta în terenul retoricii electorale, PSD trece la arma sa supremă și testată de-a lungul celor 30 de ani de… democrație – fraudarea voturilor. La Constanța, tandemul PSD Făgădău-Stroe se bazează pe doi locotenenți în teren pentru a fura votul de duminică. Făgădău îl are pe omul său de casă, viceprimarul Dumitru Babu.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.