Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deși legislația cere ca partidele politice să formeze listele pentru candidaturile la consiliul local și județean astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, EFOR a descoperit în urma analizei datelor privind candidaturile că în 900 de cazuri nu există nicio femeie pe listele electorale, iar în 36 de cazuri nu există niciun bărbat, se arată în raportul realizat de Expert Forum și dat publicității vineri.

Potrivit raportului Expert Forum, partidele sau alianțele politice sau electorale au încălcat o prevedere din Legea nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, respectiv articolul 7, alin (1) care prevede că „Listele de candidați pentru alegerea consiliilor locale și a consiliilor județene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepția acelora care conțin un singur candidat”.
Partidele cu cele mai multe abateri

Din cele 900 de cazuri în care nicio femeie nu se află pe listele electorale, cele mai multe se regăsesc la Pro România (17,6%), urmat de PMP (12,7%), ALDE (11,1%), PNL (9,7%), PSD (7,9%) și Alianța USR PLUS (6,4%).

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.