Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Suceava intră definitiv în rândul orașelor unde rezultatele alegerilor locale contrazic trendul național. În 2016, în ciuda valului pro-PSD, Gheorghe Flutur a câștigat președinția Consiliului Județean. Pe fondul dominației liberale, Dan Ioan Cușnir (PSD) este foarte aproape de o victorie importantă la primăria municipiului Suceava.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la începutul acestei săptămâni de o casă de sondare din București, Cușnir se află în cvasi-avantaj, conducând cu 31% din intenția de vot, față de Ion Lungu, care are 29%. Nici în cele mai negre coșmaruri Ion Lungu nu se vedea căzând sub pragul de 30%, dar absența sa din campanie, evitarea întâlnirilor cu electoratul și a dezbaterilor televizate au dezamăgit publicul sucevean.

Deși, înainte de campanie, actualul primar era cotat cu o intenție de vot mult peste cea a contracandidaților, așteptările privind eșecul său la alegeri erau destul de mari. Lungu era bine situat în sondaje numai pentru că nu avea un contracandidat de calibru. Prestația ireproșabilă a lui Dan Ioan Cușnir în timpul campaniei i-a convins pe suceveni că există o alternativă reală. Din acel moment, Lungu a început să scadă. Duminică, o mobilizare la vot a electoratului din municipiului Suceava i-ar asigura lui Cușnir o victorie meritată.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.