Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pensionarii o acuză de abuz pe Violeta Alexandru, după ce a sistat ajutoarele financiare acordate cu ocazia sărbătoririi Zilei Persoanelor Vârstnice. Mai mult, oamenii ameninţă că vor protesta, nemulţumiţi că Guvernul Orban nu a majorat punctul de pensie cu 40% până în acest moment, deşi ar fi trebuit să o facă de la 1 septembrie.

După ce au aflat că proiectul de rectificare bugetară amendat în Parlament prevede o mărire şi mai mare a pensiilor, vârstnicii îşi cer drepturile.

În lege scrie negru pe alb că trebuie să primească pensii mai mari cu 40%, de la Ministerul Muncii însă se vede altfel, aşa că au început răscoala împotriva Violetei Alexandru.

''Aproape 20 de ani s-a procedat în acest mod, până în acest an când doamna ministru Violeta a hotărât să nu respecte această lege. Ăsta este un abuz al doamnei ministru, dar nu e singurul'', spune un reprezentant al organizaţiei pensionarilor.

Cum ministrul nu le dă mai mulţi bani, seniorii vor în replică să îl taxeze printr-un protest pe 1 octombrie.

Premierul Ludovic Orban face apel la răbdarea oamenilor, pe care aceştia deja şi-au pierdut-o. Nu vor câştiga spre dezamăgirea bani în plus.

''Îi rog pe părinţii noştri, pe bunicii noştri, să ne înţeleagă. Nu există bani!'', spune Ludovic Orban.

Dacă legea rectificării bugetare va intra în vigoare cu modificările aleşilor, se va alege praful de economia României, avertizează prim-ministrul.

''Nu vom putea plăti nici pensii, nu vom avea bani de investiţii, nu vom mai putea plăti salariile în sectorul public, nu vom mai putea face faţă cheltuielilor pentru educaţie, sănătate. Bugetul României nu este un sac fără fund'', spune Ludovic Orban.

Premierul se laudă însă, că Executivul condus de el a realizat ce mai mare creştere a punctului de pensie din întreaga Europă în criză economică, adică o majorare de 40%.


Comentarii

Victor Caspar dar de unde, mama voastra aveti bani de rachete, avioane militare, helicoptere si alte gunoaie americane !!! De ce nu cheltuiti banii asti pentru pensii! Cel putini banii pensionarilor sunt reintrodusi in economia romaneasca in timp ce banii pe care ii dati americanilor pe armament inutil sunt valuta care iese din tzara!

26 septembrie 2020 9:19

pensionar revoltat Da pentru tine , pentru gasca ta , pentru bugetari exista bani ma mincinosule? Inca n-ai plecat de la guvernare nesimtitule? Nu te mai aleg pensionarii care au muncit si au contribuit , nu profitorii ...

26 septembrie 2020 7:36

ariciul PNL.mincinosi si prefacuti.Dacai alegem vor prospera patronii si parvenitii din partoid care sunt tot ei de fapt ca doar nus eu patronul iar legile nus pentru noi ,ci pentru ei.PSD.Partidde baroni, hoti,Corupti,puscariasi adunati de prin clanuri interlope,Manelisti in functii si vedete de carton in functii publice.Nui alegeti tata fiindca aceste doua partide sau amestecat tocmai sa adoarma cetatenii vigilenti si sa voteze prostii care habar nu au cu ce se ocupa ei.mergeti cate capatul listelor la necunoscutii care nu se asteapta sa fie alesi.aceia vor face treaba cu simt de raspundere.Sau invalidati-va voturile scrieti muie clasei politice .

26 septembrie 2020 7:25

Cetatean Romani duminica e sansa sa scapam de hoti si penali Psd-Alde,,,nu ii mai votati,,sansa nostra pt un trai bun este PNL-USR--PLUS,,,aceasta Campanie a fost una mizerabila facuta de hoti PSD-ALDE,,,se vede clar setea de putere a lor,,pt care motiv au facut-o e unul singur pt a fura banul public,,iesiti la vot si nu ii mai votati, vedeti si postaci Psd ataca candidati altor partide pt ai denigra sa creada lumea ce buni sunt candidati Psd-Alde adica niste hoti care provin di fosta securitate si din comunist,,,,inca o data nu votati securisti si comunisti din Psd...treziti-va romani. Vedeti ce au facut in parlament nu au votat taierile pensiilor nesimtite care ii primesc parlamentari ,CCR,,politisti ies la pensia la 45 de ani asta a facut Psd-Alde ,justitia au distrus-o sa poata fura ,,acel jeg ordinar de Dragnea.,premieri analfabeti au avut Psd-ul..legea ,,,farà penali in functii publici,,depusa de USR-PLUS au respins-o in parlament penali Psd-Alde-Udmr...jos Psd-Alde

26 septembrie 2020 5:56

v Cei care sustin ca nu sint bani de pensii, alocatii, etc sa se uite ce salarii uriase au multi salariati de la stat,,care doar incurca lucrurile. Sa se revada si cresterea pensiilor cu acelasi procent, Una este sa ai o pensie de 1000 de lei si alta daca ai o pensie de 1500 de euro, parca cresterea nu este sustenabila pt acivitatea depusa. Sa nu mai vorbim ca unora li se calculeaza dupa veniturile obtinute in lunga lor cariera, iar altii iau mai multi bani decit contributia la fondul de pensii. Nu stiu de ce se face "uitate" aceste "detalii"

25 septembrie 2020 23:26

Mihai Minti mandolina !

25 septembrie 2020 21:31

Muie antena 3 Iara cacati de la antena 3 manca cacat.bai jegurilor numai mintiti si manipulati ca nu va mai crede nimeni.

25 septembrie 2020 21:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.