Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor transmite că săptămâna viitoare, adică în intervalul 28 septembrie - 4 octombrie, debitul Dunării la intrarea în ţară va creşte, la fel ca şi debitele medii zilnice pentru majoritatea râurilor din România.

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va creşte pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 3.600 metri cubi/secundă (mc/s), dar se va situa sub mediile multianuale ale lunilor septembrie (3.800 mc/s) şi octombrie (3.850 mc/s), se arată în prognoza săptămânală realizată de către INHGA (Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor).

Pe de altă parte, în intervalul 28 septembrie – 4 octombrie 2020, prognoza hidrologică de medie durata pentru râurile din România arată că în prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creştere pe majoritatea râurilor din ţară datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.