Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară se plâng de faptul că au fost păcăliți de Guvern. Stimulentele de risc s-au dat parțial, din banii spitalelor și ai consiliilor județene, fără ca Executivul să aloce banii promiși, iar sporurile din Legea 56/2020, pentru perioada 15 martie-14 august, nu au ajuns nici acum la medici, asistente și infirmiere.

Stimulentul de risc anunțat cu mare tam-tam de președintele Iohannis pentru eroii din linia întâi a perioadei stării de urgență s-a dovedit o mare cacealma. Sindicaliștii din Sănătate spun că banii s-au dat doar parțial și aceștia din fondurile unităților sanitare, ale căror bugete aproape au intrat în colaps. ”Pe ordonanța cu stimulentul de risc pe perioada de urgență nu s-au dat toți banii.

Au fost unele spitale care au dat cu promisiunea că vor primi bani de la buget. Stimulentul de risc s-a dat parțial în unele spitale, doar pe o lună, iar în altele s-au dat pe două luni, acolo unde au primit bani de la consiliile județene, care au acceptat să împrumute spitalele până vor veni banii din fonduri europene, care nici în ziua de azi nu au venit.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.