Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe piața mondială a zahărului, prețul acestui produs a scăzut destul de mult, iar acest lucru se poate vedea deja și la rafturile din marile magazine, unde un kilogram de zăhar abia dacă trece de doi lei și cincizeci de bani.

Dincolo de ceea ce pot observa consumatorii, marii producători de zahăr susțin că această industrie se află într-o criză fără precedent, din cauza supraproducției, dar și datorită epidemiei mondiale de coronavirus, fapt ce i-a făcut pe oameni să își schimbe comportamentul de consumator.

De exemplu, la bursa de la New York cotaţiile la zahăr s-au prăbuşit la începutul anului, pe măsură ce pandemia de coronavirus a redus cererea pentru alimente şi combustibili. În plus, trestia de zahăr, materia primă din care se produce zahăr, este utilizată în Brazilia şi pentru a produce etanol, prețul fiind unul foarte atractiv pentru acest produs.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.