Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

USR-PLUS devine partidul-vedetă al alegerilor locale din 27 septembrie 2020, lucru care, paradoxal, nu reprezintă un pericol pentru PSD, ci tocmai pentru aliații de la București, respectiv Partidul Național Liberal. Surse politice arată că, după ce, timp de trei ani, de la tribuna Palatului Cotriceni, președintele Klaus Iohannis a construit un mesaj constant anti-PSD, principalul beneficiar al acestui mesaj este USR-PLUS. Scorul electoral obținut de această formațiune în alegerile de la București, dar și faptul că, în teritoriu, au fost date lupte grele între USR-PLUS și PNL, aceștia din urmă pierzând chiar și câteva orașe, arată modul în care se va pune problema viitoarei cooperări, după alegerile parlamentare din decembrie.

USR-PLUS a câștigat funcția de primar general al Capitalei, al doilea scor în Consiliul General, și-a impus doi primari în cele mai liberale zone din România și era foarte aproape să îl învingă pe candidatul PNL pentru Primăria Constanța. Deși PSD a reușit să mențină controlul asupra 20 de județe, iar PNL doar pe 17 dintre acestea, în timp ce USR și PLUS nu au câștigat nicio funcție de președinte de consiliu județean, scorurile realizate de formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș în fiecare județ și în principalele orașe arată că va exista o presiune deosebit de mare exercitată asupra partidului condus de Ludovic Orban și sprijinit de Klaus Iohannis.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Lute Joian asta e partidul care iti bate cuiele la capac ,ca nu suporta prostia si lichelismul ,astia nu te ling!!

29 septembrie 2020 10:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.