Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Salariile impresionante pe care le au aleșii noștri nu sunt chiar o legendă urbană, ceea ce explică până la un punct lupta acerbă între candidații la alegerile locale de duminică. În fiecare lună, aceștia pleacă acasă cu sume asemănătoare angajaților din multinaționale, unde criteriile de competență sunt extrem de riguroase, ca și evaluatorii de performanță.

Pe 27 septembrie 2020, românii au mers la urne pentru a-i vota pe cei care vor conduce administrația din localitățile în care locuiesc. Votul s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Tot duminică s-au ales consilierii locali şi consilierii judeţeni. Puțini sunt însă cei care știu ce salarii au de fapt acesția. Aflați mai jos, ce salariu are un consilier local și cât câștigă primarii și viceprimarii din România.

„Salariile nete pleacă de undeva de la 1.450 de lei şi ajung până la 3.100 lei, bani în mână. Am vrut să aducem un consilier principal de la o altă primărie. Acolo diferenţa era în jurul a 1.000 de lei”, spunea recent un consilier local. Mai mult, există consilieri locali care pot ajunge la un venit lunar între 5800- 6.656 lei, în funcție de atribuțiile și responsabilitățile fiecăruia.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.