Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Miercuri, 30 septembrie, Curtea de Apel începe judecarea apelului în dosarul Colectiv, dosar în care Cristian Popescu Piedone, primarul ales în Sectorul 5, a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare cu executare.

Cristian Popescu Piedone era primarul Sectorului 4 în octombrie 2015, în momentul tragediei de la Clubul Colectiv, în urma căreia au murit 65 de oameni. Imediat după aceea, Piedone a demisionat din funcția de primar la presiunea opiniei publice. Acum, în septembrie 2020, Piedone a candidat la Primăria Sectorului 5 și a câștigat funcția de primar în acest sector. Teoretic el ar urma să meargă la Primărie, doar că, fără legătură cu rezultatul alegerilor locale, Justiția are în lucru, în aceste zile, dosarul Colectiv, în care Piedone cere reanalizarea sentinței prin care a fost deja condamnat.

Prima sentință în dosarul Colectiv a fost emisă la data de 16 decembrie 2019 de Tribunalul București. Unul dintre cei condamnați la acel moment a fost Piedone, care a primit opt ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru Clubul Colectiv. Au mai fost condamnați foști funcționari din Primăria Sectorului 4 care s-au aflat în subordinea lui Piedone, cei trei patroni ai clubului Colectiv, doi foști ofițeri de pompieri, precum și șefii și pirotehniștii de la firma de artificii.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.