Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Angajații TAROM nu se dau plecați din compania românească de zbor, care vrea să scape de ei prin demisii de bunăvoie. Doar 30 de persoane au depus cereri de plecare voluntară, în ciuda unor bonusuri salariale consistente.

Cum nimeni nu se înghesuie să părăsească leafa de la stat, compania se pregătește să disponibilizeze 600 de oameni. Între timp, piloții TAROM au trimis un plan de salvare al companiei către Guvernul României.

TAROM a primit 30 de cereri de plăcări voluntare, de la cei peste 1.800 de oameni pe care îi are drept angajați.

Cei care vor decide să plece de bună voie din companie vor primi între 4 și 7 salarii compensatorii. Dacă nu vor demisiona mai mulți angajați, atunci conducerea companiei va trebui să aleagă pe cine dă afară, întrucât 600 de posturi vor fi desființate până la final de an.

Ce primesc angajații care părăsesc TAROM
- 4 salarii brute dacă au o vechime în companie între 3 și 10 ani

- 5 salarii brute dacă vechimea lor este între 10 și 20 de ani

- 7 salarii brute dacă au o vechime de peste 20 de ani în TAROM

Ultimul an cu profit pentru compania aeriană de stat a fost 2007, iar de atunci este pe pierdere. În primăvara acestui an, Guvernul a acordat TAROM, în ajutor de salvare, 180 de milioane de lei, echivalentul a 37 de milioane de euro. În august, Guvernul a aprobat acordarea unui împrumut de 312 milioane de lei TAROM, împrumut garantat de TAROM.

De un plan de restructurare se vorbește de ani de zile în companie. Cum acesta întârzie să apară, sindicatul piloților a trimis către Guvern o propunere.

Piloții propun capitalizarea companiei, adică să vină mai mulți bani la bugetul său prin lansarea de acțiuni pe piață, pe care le pot cumpăra companii private sau proprii angajați.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.