Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Agenția de rating Standard & Poor"s a avertizat marți România că votul din parlament privind majorarea cu40% a pensiilor ar provoca un deficit bugetar greu de controlat, mai ales în contextul extrem de dificil al crizei economice globale provocate de pandemia COVID-19.

„O asemenea creștere considerabilă a cheltuielilor permanente, dacă ar fi implementată, ar afecta rezultatele fiscale ale României și credibilitatea extrenă și ar determina, probabil, o contracție bugetară greu de controlat, cu efecte asupra revenirii fragile a economiei după COVID-19,” notează S&P Global Ratings, potrivit Reuters.

Agenția estimează că majorarea pensiilor, împreună cu alte cheltuieli sociale, ar putea duce la deficitul bugetar al României peste 10% în 2021 și îl va menține în acea zonă în următorii doi ani.

Agenția de rating Standard & Poor's a avertizat, marți, România că votul din parlament privind majorarea cu 40% a pensiilor ar provoca un deficit bugetar greu de controlat, mai ales în contextul extrem de dificil al crizei economice globale provocate de pandemia COVID-19.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.