Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban îi trasează deja direcții proaspăt alesului primar al capitalei. Acesta îi transmite primarului ales, Nicuşor Dan, să facă o analiză serioasă pentru că ar fi multe datorii la primăria generală, iar ELCEN nu are bani să cumpere agentul termic. Furnizarea căldurii pentru bucureşteni este pusă sub semnul întrebării, dă de înţeles premierul Ludovic Orban.

”Primul și cel mai important lucru care trebuie să se întâmple este o analiză foarte serioasă a ceea ce e la Primăria Capitalei. Eu pot să vă spun că azi datoriile sunt de peste 4 miliarde de lei.

Începe iarnă, trebuie să înceapă furnizarea căldurii. Nu numai că RADET a dat faliment, târând o datorie de 800 de milioane, Termoenergetica, o societate înființată de mai puțin de doi ani, deja a acumulat - pentru că nu a fost alimentată cu subvenția pentru diferența de preț de la bugetul Consiliului General, de la bugetul Primăriei - o datorie de aproape 600 de milioane pe care o are către ELCEN, care ELCEN nu poate să mai furnizeze dacă nu are bani, pentru că nu mai poate să cumpere combustibil”, a declarat Ludovic Orban.

Nicuşor Dan: “Sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă”
Nicuşor Dan, primarul general ales al Capitalei, a fost marţi la o întâlnire cu reprezentanţii ELCEN, unde a constatat situaţia dificilă a sistemului de termoficare. Asta în condiţiile în care Dan recunoştea cu o zi în urmă că singurele soluţii pentru această iarnă vor fi intervenţiile mai rapide la avariile din cartiere.

Nicuşor Dan s-a întâlnit cu unul din specialiştii sistemului de termoficare a Capitalei, ELCEN, şi a făcut o constatare serioasă pe care a anunţat-o public şi pe reţelele de socializare.

“M-am întâlnit azi cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiștii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă.“, spune Nicuşor Dan, în postarea de pe Facebook.

“Nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții”.
Cu o seară în urmă, Nicuşor Dan recunoştea în cadrul unei emisuni televizate că nu va putea rezolva problema lipsei apei calde, dar are o soluţie: va asigura intervenţia la avarii.

“E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții.", este îndemnul cu care primarul general ales al Capitalei îşi încheie mesajul de pe Facebook


Comentarii

Oltean Subventie = haiducie. Se fura dintr-o parte, ca sa dea la rau platnici, care-si rad in barba de prostii care platesc. Asta este o practica 100% socialista. In capitalismul real (nu capitalisto - socialist, tipic romanesc), fiecare plateste ceea ce consuma. PNL, daca se vrea partid de dreapta, taie subventiile. Cine nu are bani (adica e puturos intelectual, dar este posibil si fizic), nu are decat sa rabde de caldura.

1 octombrie 2020 6:57

Muie Psd E greu sa indrepti ce a distrus Psd-ul,,,e greu sa recuperezi bani furati de Psd-isti,,cu salari mari pt angajati primariilor ,,asta a facut imputiti de Psd-isti,,cat au fost la guvernare,,ei nu au venit la guvernare sau in primarii sa faca ceva pt tara ,,eu au venit sa fure bani publici,,apoi sa distruga justitia si sa o acapareze sa depinda de ei sa nu fie anchetati,,,PSD=mafia

30 septembrie 2020 12:41

Mihai Gata , ati si inceput sa aruncati vina pe alti. Pai tu guvern ce faci,tu mucusoare ce faci, liberalii lui peste ce faceti.? Ati castigat, hai la treaba , sa va vedem si pe voi.Terminati odata cu greaua mostenire.

30 septembrie 2020 12:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.