Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Medicul nutriționist Mihaela Bilic aduce la lumină un desert pe bază de ananas, pe care îl numește „prietenos cu silueta”. Datorită enizmei digestive pe care o conține, ananasul „topește” proteinele, fiind recomandat pentru consum, după mesele bogate în carne, explică dr. Bilic.

Principalul efect benefic al ananasului este reglarea tranzitului intestinal, iar acest efect se datorează bromelainei. Medicul nutritionist recomandă consumul de ananas, după o masă bogată în carne, întrucât acest fruct ajută la digestie:

„Circulă vorba că ananasul ar face minuni când vine vorba de slăbit. Din păcate nimic nu topește depozitele de grăsime peste noapte. Însă ananasul are o enzimă (bromelina) care chiar “topește” proteinele. După o masă bogată în carne/pește, câteva felii de ananas proaspăt ajută la digestie- desface lanțurile de aminoacizi din proteine”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.