Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituțională dezbate, miercuri, sesizarea depusă de președintele Klaus Iohannis în legătură cu legea care interzice referirile la identitatea de gen în școli și universități.

Președintele Klaus Iohannis a contestat la CCR modificarea legii educației, în sensul interzicerii în unitățile de învățământ a activității în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen. Iohannis spune că legea reprezintă o discriminare și o îngrădire a dreptului la libera exprimare, transmite Digi24. “Echivalează cu instituirea unei cenzuri a opiniilor/teoriilor în cercetarea teoretică pe tema identității de gen”, se arată în contestația formulată de Klaus Iohannis.

Senatorul PMP Cristian Lungu este inițiatorul proiectului de lege care a modificat Legea Educației. Autorul amendamentului privind interzicerea activităților care răspândesc în școli și universități teoria sau opinia identității de gen se teme de apariţia cazurilor în care “băieţi cu organe sexuale masculine” ar fi declarat că se simt fete şi ar fi putut folosi toaletele şi duşurile fetelor la şcoală.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.