Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europa se confruntă cu un al doilea val al pandemiei de COVID-19, de mai bine de o lună,. Numărul zilnic de cazuri a ajuns în multe țări de pe continent să fie egal sau chiar mai mare decât in primul val al pandemiei. Recordurile privind îmbolnăvirilor din primăvară a fost depășit.

Din a doua pare a lunii august, numărul zilnic de cazuri înregistrat în Spania este mai mare decât numărul de cazuri din primăvară. Dacă în martie-aprilie, Spania a avut o singură zi cu peste 10.000 de cazuri, statistica arată că în august și septembrie, au fost 11 zile în care acest record a fost doborât.

Cu toate că numărul zilnic de cazuri este comparabil cu cel de la începutul pandemiei, nu același lucru se poate spune și despre numărul de decese. Când Spania raporta în martie aproape 10.000 de cazuri, erau aproape 800 de decese zilnic. În ultimele săptămni din septembrie însă, la un număr comparabil de cazuri, numărul de decese raportat abia a trecut de 100 de persoane. Cazul Spaniei nu este însă singular. Și în Franța se întâmplă la fel.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.