Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat miercuri că proiectul privind stimularea financiară a celor care donează sânge şi plasmă este ilegal și va fi stopat. În replică, Gabriela Firea afirmă că stoparea programului de acordare a câte 1.000 de euro donatorilor de plasmă este „crimă” pentru cei care au nevoie de acest tratament.

"În primul rând, acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România, şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni", a declarat Nicuşor Dan miercuri, potrivit Agerpres.

În replică, Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de cinism și spune că nu-i pasă de oameni. Firea susține a avut inițiativa acestui program, prin care se acordă 1.000 de euro donatorilor de plasmă, pentru că Guvernul Orban nu a făcut nimic în acest sens.

Integral pe Digi24Comentarii

xyz Speram ca, virusul ucigas sa-l loveasca curand, pe acest psihopat-nebun-josnic de Nicusor Dan, votat de scursurile bucurestenilor. Sa-i doneze plasma, ma-sa si tac-so, daca are asa ceva.

1 octombrie 2020 6:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.