Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a prezentat miercuri pachetul de modificări propuse la legile, proiect discutat inclusiv cu președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban. Printre cele mai importante noutăți propuse se numără desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților, eliminarea pensionării anticipate a magistraților, alegerea membrilor CSM de către toți procurorii și judecătorii din țară, nu doar de cei de la instanțele și parchetele pe care le reprezintă.

Ministrul Predoiu a precizat că modificările propuse țin cont și se aliniază cu toate recomandările europene în domeniu, respectiv cele venite prin MCV, comisia GRECO, Comisia de la Veneția.

El a spus că modificările aduc claritate legilor actuale sau, unde e cazul, propun o abordare nouă.

„Trebuie să ne găsim un drum mult mai limpede, în alte locuri trebuie să o luăm de la capăt. Invităm la o dezbatere serioasă, metodică, până ajungem la un acord”, a declarat Predoiu, anunțând un termen de dezbatare a pachetului legislativ până la 31 martie 2021.

Integral pe Digi24Comentarii

Ce se mai poate spune? SECUREALA va fi din nou pe cai și iepe chiar mai mari decât Coldea și Koveși

1 octombrie 2020 11:47

v Acuma judecatorii si procurorii, pot face ce vor, sint ocrotiti, indiferent de sentintele date, de lipsa faptelor si inventarea acuzatiilor. Bravo Precoiu.

1 octombrie 2020 1:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.