Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tabletele promise gratis pentru copiii care nu au posibilități să facă școală online nu se vor da definitiv elevilor, ci într-o formă de comodat. Cei mici trebuie să le returneze, dacă nivelul de răspândire al virusului din localitatea respectivă scade.

”Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, spune Ludovic Orban.

El a reamintit că sunt fonduri prevăzute pentru autoritățile locale și unitățile școlare în acest sens.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că licitațiile la nivel național prin derulate prin ONAC au niște proceduri impuse de legislația europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta - și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, conchide premierul.


Comentarii

Cristi Cât de mincinos poate fi acest lăutar. Pentru ei se poate totul, mașini, pază, salarii babane, telefoane platite de stat, laptopuri performante,diurne, deplasari în străinătate , dar pentru niste copii amărâți nu sunt bani pentru câteva tablete. Cinism dus la extrem de acesti politruci pnl isti.

1 octombrie 2020 10:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.