Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un grup de cercetători de la gigantul de cercetare Riken și Universitatea Kobe au descoperit că în condiții de umiditate noul coronavirus se poate distruge mai ușor. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul celui mai puternic supercomputer din lume. Potrivit oamenilor de știință există riscuri sporite de contagiune cu coronavirus în condiții uscate, de interior, în lunile de iarnă.

Concluziile cercetătorilor după ce au folosit supercomputerul Fugaku

Așadar, concluziile cercetătorilor sunt evidente, și anume că utilizarea umidificatoarelor poate ajuta la limitarea infecțiilor în perioadele în care ventilarea încăperilor cu ajutorul ferestrei nu este posibilă. Cercetătorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela emisia și fluxul de particule asemănătoare coronavirusului de la persoanele infectate, în diverse medii interioare.

Masca este singura barieră în calea contaminării cu noul coronavirus. Studiul realizat de cercetători arată că acele viziere din plastic nu sunt la fel de eficiente precum măștile.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.