Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pentru a doua oară în acest an, experții pot urmări și aștepta doar pe măsură ce două obiecte mari se apropie de un potențial curs de coliziune pe orbita joasă a Pământului. Potrivit serviciului de urmărire a resturilor spațiale LeoLabs, o etapă de rachetă chineză veche, aruncată și un satelit militar rus defunct urmează să treacă la 12 metri unul de celălalt pe 16 octombrie 2020 la 00:56 UTC.

Există, mai spune LeoLabs, o șansă mai mare de 10% ca cele două obiecte să se ciocnească la o altitudine de 991 kilometri (616 mile) peste Marea Weddell, chiar lângă Peninsula Antarctică. „Aceasta este probabil una dintre cele mai grave coliziuni accidentale pe care le-am văzut de ceva vreme”, a declarat pentru ScienceAlert arheologul spațial Alice Gorman de la Universitatea Flinders din Australia.

Cele două obiecte sunt substanțiale, cu o masă combinată de aproximativ 2.800 de kilograme, călătorind în direcții opuse, cu o viteză relativă de 14,7 kilometri pe secundă.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.