Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

FACIAS (Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului), trage din nou un semnal de alarmă și subliniază modul în care este gestionată situația problemelor sistemului românesc de învățămînt. Astfel, potrivit informațiilor apărute în presă, Ministerul Educației a risipit 17 milioane de lei pe retipărirea manualelor vechi, dar în multe cazuri acestea nu au ajuns la elevi nici pînă în ziua de astăzi.

Acesta este cel mai recent eșec din sistemul de învățămîntul românesc, pentru care FACIAS cere iarăși demisia ministrului Monica Anisie, pentru incompetența și nepăsarea de care a dat dovadă în fața valului de probleme ce a lovit sistemul de învățămînt.

În Comunicatul remis redacției noastre, FACIAS acuză conducerea Ministerului Educației că nu a stabilit un program și condițiile după care să se facă predarea manualelor noi, iar din teritoriu s-au așteptat indicații de la centru, astfel încît s-a ajuns la situația ca manualele să fie „uitate” în depozitele de carte ale ispectoratelor școlare, în loc să fie repartizate elevilor.

Săptămînile trecute, FACIAS a prezentat un „decalog al dezastrelor din Educație”, în care s-au regăsit cele mai importante motive pentru care, Monica Anisie ar trebui să-și prezinte demisia. „Cotidianul” a prezentat la vremea respectivă conținutul acestui document.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.