Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Băsescu este așteptat astăzi la Curtea Supremă, acolo unde contestă calitatea sa de colaborator al fostei Securități. Este primul termen în apel al procesului în care Băsescu a atacat decizia Curții de Apel București prin care magistrații au stabilit că fostul președinte a făcut poliție politică.

Traian Băsescu este așteptat astăzi la Curtea Supremă pentru a contesta calitatea sa de colaborator al Securității. Curtea de Apel a decis în 2019 că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Băsescu a ales să conteste și să atace la Curtea Supremă decizia. Dacă însă nu i se va da dreptate, el ar putea fi acuzat de fals în declarații.

În momentul candidaturii la alegerile locale din 2020, Traian Băsesc a completat o declarație pe propria răspundere prin care susținea că nu a colaborat cu fosta Securitate. În situația în care Înalta Curte va menține decizia Curții de Apel București, Traian Băsescu ar putea fi acuzat chiar și de fals în declarații de orice persoană sau de CNSAS. Plângerea este una penală, se va deschide dosar, dar cea care va decide va fi tot instanța de judecată.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.