Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La secţiunea noutăţi de pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice apare un anunţ foarte neplăcut pentru mulţi dintre români. În prim-plan apare plata pensiei de urmaş pentru copilul beneficiar al unei pensii de urmaş. Copilul respectiv poate pierde pensia de urmaş dacă nu face dovada continuării studiilor. Sunt vizaţi doar copiii urmaşi care au depăşit vârsta de 16 ani.

„După cum este cunoscut, potrivit prevederilor art. 114 alin. (2) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, plata pensiei de urmaş se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs, în situaţia copilului, beneficiar al unei pensii de urmaş, care nu face dovada continuării studiilor”, arată Casa de Pensii.

Conform sursei citate, cei care sunt vizaţi de măsura anunţată la începutul lunii octombrie au la dispoziţie o soluţie care îi va ajuta să rezolve rapid problemele.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.