Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un dialog demn de teatrul absurd a avut loc, vineri, la Antena 3, între Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, şi ziaristul Mirel Curea, prezent în studioul emisiunii Esenţial. Subiectul disputei: inteligenţa şi studiile şefului Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, despre care presa a relatat că a fost exmatriculat din facultate, dar a omis să precizeze acest lucru în CV-ul său.

Guran a fost invitat să intervină prin telefon pentru a comenta ultimele atacuri ale premierului Orban la adresa Curţii Constituţionale, despre care prim-ministrul susţine că trebuie curăţată de "politruci". Consilierul a început în forţă, afirmând că va încerca să "traducă liber" spusele prim-ministrului.

Guran n-avea să stăruie, însă, prea mult asupra acestui subiect.

"Hai să facem o traducere liberă la ce a vrut să spună premierul. Este foarte clar că la CCR avem nevoie de oameni foarte bine pregătiţi (şi) pe domenii, pentru că iau decizii foarte importante pentru ţară şi aceste hotărâri pot influenţa pozitiv sau negativ", a afirmat consilierul lui Ludovic Orban.
Invitat să-l reprezinte pe Orban, consilierul premierului a sărit să-l apere pe Andi Manciu

Este momentul în care ziaristul Mirel Curea intervine:

"Domnu' Guran, mutaţi-l pe Manciu la CCR. Dacă dacă e bun la Guvern, e bun şi la CCR", i-a sugerat Curea consilierului.

Virgil Guran n-a rezistat provocării şi a sărit în ajutorul colegului său fără licenţă.

Redăm dialogul în continuare, replicile fiind precedate de numele autorilor.

Virgil Guran: "Sincer, îl cunosc pe Manicu şi e băiat deştept (...) Asta nu înseamnă că are 3 clase şi, credeţi-mă, sunt unii mult mai deştepţi cu 3 clase decât alţii care au 5 facultăţi!"

Mirel Curea: "Să se ducă să înveţe carte (...) Virgile, ai făcut o şcoală de ofiţeri. Nu te duci 12 ani să-ţi dai o licenţă. A fost exmatriculat după primul an pentru că chiulea. Păi ce voinţă are ăsta, ce bărbat e ăsta, tu te-ai uitat la faţa lui?"

Virgil Guran: "Manciu este un tip inteligent..."

Mirel Curea: "Bravo, ia-l acasă!"

Virgil Guran: "Nu ştiu cum e cu studiile, e treaba altora să decidă..."


Comentarii

UnZen Acum, să fim sinceri, individul ăsta are o moacă de bidon turtit, iar dacă situația lui cu studiile e așa cum zic ăia, atunci de ce să ne mai mirăm că i se reproșează PNL că l-a băgat pe ăsta acolo unde n-are ce căuta? O fi el intelighent, problema e că la nivel de administrație de stat și de guvern, fie și într-o funcție nu excesiv de importantă cum e cazul ăstuia, individul n-are ce căuta p-acolo, e nevoie de oameni cu studii reale și cu mintea ascuțită. O fi ăsta mai intelighent, dar calitatea asta nu-i ajunge pentru funcția respectivă, funcție plătită din banii publici, că presupun că nu face voluntariat acolo pe gratis și fără salariu. Cazuri similare NU trebuie tolerate și-n mod normal n-ar trebui să existe. Ca atare, dau o mUE PNL și celor responsabili pentru proptirea respectivului. Muie!

18 octombrie 2020 5:50

xyz ...si interlopii tzigani sunt isteti, aproape inteligenti, n-ar fi si astia, apti pt "guvernul meu", si pt "Romania educata" ?

16 octombrie 2020 18:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.