Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acesta este avertismentul cunoscutului medic pediatru Mihai Craiu, după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat cel mai recent raport privind consumul de antibiotice, rezistența bacteriană și infecțiile nosocomiale din România. Analiza specialiștilor relevă un trend ascendent al consumului de antibiotice în țara noastră, acesta fiind principala cauză a rezistenței microbiene, dar și un factor declanșator al unor infecții asociate asistenței medicale, cunoscute și ca infecții nosocomiale.

Potrivit analizei realizate de specialiștii Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), consumul total de antibiotice a crescut cu circa 3% în 2018, față de anii 2016-2017, când, în urma tragediei de la Colectiv și a conștientizării riscurilor rezistenței bacteriene, s-a înregistrat o scădere a consumului de antibiotice. Mai mult, continuă să fie utilizate mult prea frecvent antibiotice de rezervă și cele de salvare, adică tocmai cele care induc puternic de rezistența bacteriană și infecții cu periculosul germen Clostridium difficile.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.