Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Inteligenţa artificială va juca un rol tot mai important în statele Uniunii Europene, o spun europarlamentarii care semnalează că rezistenţa la schimbare trebuie depăşită, pentru a nu fi eclipsaţi de puteri globale, precum SUA şi China.

Inteligenţa artificială este un subiect care nu pare de mare interes la noi în ţară, însă Parlamentul European a creat o comisie pentru acest domeniu.

"Conceptul nu este ceva noi. Inteligenţa artificială există de ceva timp, deşi, aşa cum îmi place să spun, suntem abia la începuturile acestei noi tehnologii.

Tudorache: Inteligenţa artificială există de ceva timp, deşi suntem abia la începuturile acestei tehnologii

Ceea ce se întâmplă acum în Parlamentul European este o recunoaştere a cât de importantă este această transformare tehnologică pentru societăţile noastre, pentru democraţiile noastre, pentru economii şi pentru viaţa fiecărui cetăţean din UE.

Cred că este suficient să vedem ce s-a întâmplat în ultimele şase luni din cauza crizei generate de COVID-19 şi am văzut cât de mult din viaţa noastră, din societăţile noastre trec prin transformarea digitală", a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar PLUS, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Axel Voss: Inteligenţa artificială, nivelul următor de dezvoltare în lumea digitală

"Inteligenţa artificială este nivelul următor de dezvoltare în această lume digitală, aşa încât trebuie să adoptăm aceste lucruri. Este o chestiune de competiţie", a adăugat Axel Voss, membru în Parlamentul European.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.