Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Imunis în latină înseamnă „liber‟ sau „curat‟. În biologie, termenul „imunitar‟ este folosit pentru a defini mecanismele de apărare ale organismelor vii faţă de agenţii patogeni. Altfel spus, sistemul imunitar îndepărtează sau distruge corpurile străine nesănătose sau nefavorabile sănătăţii, pătrunse în organism, adică agenţi patogeni. Tot el distruge şi unele structuri sau celule proprii care nu-şi mai îndeplinesc rolul cum trebuie. Datorită inteligenţei sale, mai este numit şi al doilea creier. Dar, ca orice altă parte a organismului, sistemul imunitar are nevoie de îngrijire pentru a funcţiona eficient.

Odată cu venirea toamnei, sistemul imunitar începe să slăbească, fiind afectat atât de vremea friguroasă, cât şi de schimbările în alimentaţie – reducerea considerabilă a cantităţii şi a varietăţii de legume şi de fructe.

Integral pe Click pentru femeiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.