Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UEFA este pregătită să le facă pe plac marilor cluburi ale Europei. La cererea acestora, forul continental ia în calcul o mărire a numărului de echipe din Champions League, de la startul sezonului 2024-2025.

Formatul UEFA Champions League poate suferi schimbări importante în următoarele sezoane. Mai exact, de la startul stagiunii 2024-2025, forul continental ia în calcul mărirea numărului de participante, de la 32 la 36, în cea mai galonată competiție intercluburi, susține The Telegraph.

Astfel, se studiază două opțiuni. Prima ar presupune împărțirea celor 36 de formații în 6 grupe urmând ca fiecare să joace câte 10 meciuri, 5 pe teren propriu și 5 în deplasare. A doua variantă ar fi ca fiecare echipă să dispute câte 10 partide, cu 10 adversare diferite, care vor fi alese pe baza coeficienților. Această opțiune este asemănătoare "sistemului elvețian" de competiție, folosit cu precădere în șah și în unele întreceri sportive din SUA.

Integral pe DigisportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.