Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pandemia de COVID-19 în România a fost însoțită de o ”infodemie” a informațiilor false, înșelătoare, manipulatoare, dăunătoare pentru sănătatea publică. Spaţiul online a fost invadat de informații despre ”virusul care nu există”, ”virusul care există doar la televizor”, ”mascarada COVID” sau pandemia planificată”, se arată în raportul „Infodemia COVID-19 în România. O analiză a dezinformării în spațiul digital”, prezentat de Anti-Fake și Asociația Eurocomunicare.

Prin aria sa de cuprindere, studiul reprezintă o premieră în România. Acesta tratează în detaliu, folosind exemple concrete, toate formele de manifestare a infodemiei în spaţiul online românesc: teme şi naraţiuni dominante, surse şi mijloace de amplificare, audienţe. Raportul a fost elaborat de o echipă de cercetători din care fac parte cadre didactice și doctoranzi ai SNSPA, sub coordonarea prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), expert dezinformare, membru în board-ul European Digital Media Observatory.

Cele mai populare mișcări, mobilizate în contextul crizei COVID-19, se arată în raport, sunt dedicate temelor anti-mască și anti-vaccin. În spațiul online, masca a devenit ”botniță”, iar purtarea măștii un simbol al ”supunerii”, ”obedienței” și ”îngenuncherii”. Pandemia a fost descrisă drept un pretex pentru vaccinarea și implantare unor dispozitive de control al populației. În spatele tuturor acestor acțiuni bine planificate s-ar afla Bill Gates, fie George Soros, fie companiile farmaceutice, fie guvernele, fie ar fi vorba despre un complot al tuturor celor menționați.

Restricțiile impuse și măsurile luate de autorități au fost definite drept atacuri la libertatea românilor, care scopul de a instaura dictaturia totală. Numeroase publicații și site-uri, comunități, grupuri și persoane cu zeci de mii de urmăritori pe Facebook au contribuit la crearea și viralizarea dezinformărilor despre COVID-19.

Integral pe CotidianulComentarii

CONTRAATAC al „onorabilei” Cacademii neosecuriste SNSPA De ce însă în COTIDIANUL?! Să fi ajuns contondenta publicație din Românica pe statul de plată al „onorabilului” supermiliardar Bill Gates?! De SNSPA, Doamne ferește să ne îndoim. O importantă instituție media americană, „Columbia Journalism Review” tocmai a dezvăluit că Bill Gates ar fi distribuit 250 de milioane de dolari către unele dintre cele mai importante publicații, televiziuni și alte instituții media din lume pentru a contracara propaganda anticovid și acuzațiile împotriva sa că s-ar afla printre cei care instrumentază actuala pandemie de coronavirus.

20 octombrie 2020 18:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.