Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La finalul lui 2020, fiecare român va fi mai dator cu 1.200 de euro iar România mai datoare cu 114 miliarde lei, acuză un celebru economist, care vorbește în termeni foarte serioși despre falimentul țării. Creșterea galopantă a datoriei publice pe parcursul lui 2020 va face ca în cele din urmă România să ajungă într-o situație similară cu cea a Greciei din 2015, când a fost declarată intrarea în incapacitate de plăți. Falimentul, altfel spus.

”Depășirea plafonului alocat”

Este avertismentul cunoscutului economist Adrian Câciu, care prognozează că agențiile internaționale de rating vor retrograda România în categoria ”junk”, nerecomandată investitorilor. „Vom avea soarta Greciei? Se folosește aceeași metoda. În ziua în care vorbea de „crimă cu premeditare” s-a publicat datoria publică la luna august 2020.

România va ajunge la rating „junk” datorită creșterii datoriei publice cu 7,6 puncte procentuale din PIB, ajungând la 42,8% din PIB în doar 8 luni și atenție mare: cu depășirea plafonului alocat prin legile bugetare anuale (la august nu era în vigoare noul plafon aprobat prin rectificare, dar și la iulie acesta a fost depășit- încălcare LRFB).”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Integral pe CapitalComentarii

v Cred ca afirmatiile ca ajungem ca Grecia, nu sint facute de cineva care a fost in Grecia. Oare astia sint economistii de "frunte" ai tarii? Aceste enunturi au mai fost facute si de altii, dar cred ca nici unul nu a fost in Grecia. Sa avem noi autostrazile lor, tunelurile de la autostrazi, Salonicul, turismul lor, trenurile lor, etc

20 octombrie 2020 16:56

Câciu îl bagă pe Câțu în pușcărie! Acest urâțel, filfizon în ale finanțelor, riscă mult îndatorând țara în mod galopant. Dacă banii împrumutați cu dobânzi și sacrificii mari se vor regăsi în investiții valoroase, băiatul va merita statuie. Dacă nu, pușcăra să-l mânce! Deocamdată, rezultatele plutesc undeva în ceață. Eu unul, deși nu mai votez cu lăbărarii după venirea lui Iohannis, pe care îl votasem pentru primul mandat,, îi urez din suflet succes lui Câțulică, pencă succesul ar fi nu numai al său, ci, mai ales, al țării.

20 octombrie 2020 16:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.