Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Proiectul de lege a trecut deja de Parlament și așteaptă doar promulgarea din partea președintelui Klaus Iohannis. Banii vin în plus față de salariu și sunt considerați stimulent de risc în contextul pandemiei de coronavirus.

Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus. Astfel, profesorii ar putea primi un stimulent de risc pentru COVID-19, în valoare de 2.000 de lei, dacă proiectul de lege va fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.

Sindicatele din învățământ consideră că acest stimulent este unul binevenit și vor fi primite de cadrele didactice doar pentru orele în care aceștia stau față în față cu elevii, nu și dacă se intră în scenariul roșu.

„Profesorii sunt în prima linie şi merită aceşti bani. Este un ajutor similar celui primit de medici care au totuşi şi echipamente de protecţie. Profesorii au numai o mască. Trebuie precizat că aceste sume vor fi primite de cadrele didactice numai pentru orele în care acestea stau cu elevii faţă în faţă, nu şi atunci când se intră în scenariul roşu, cu ore în regim online”, spune Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, după cum transmite Adevărul.

Integral pe CapitalComentarii

Toteu Mie, ca fost profesor, imi place foarte mult proiectul de lege. Ce sa va spun? Vai de capul nostru! Invatamantul online e bataie de joc. Copiii asculta ce li se preda. De scris nu pot scrie, mai ales ca nu vad nimic, chiar si aia care au tablete/calculatoare/laptop. Copiii de gimnaziu nu-s invatati sa-si ia notite. Te uiti la ei in caiete e dezastru! La scoala mai trecea profesorul printre banici si-si notau ce se spunea.Salariile au crescut oricum mai mult decat pensiile, asa ca ei care stau in pat si-si predau lectiile sunt in pericol de COVID. Bascalie mare in tara asta.

20 octombrie 2020 18:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.