Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Din ce în ce mai cunoscut pe piaţa din România, IQOS - un dispozitiv de tipul „heat not burn” (HNB) care încălzeşte tutunul, în loc să îl ardă - a devenit primul şi singurul produs electronic cu nicotină care primeşte din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) autorizaţia de a fi comercializat ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP).

Autoritatea americană a concluzionat, în urma evaluării începute în decembrie 2016, că dovezile ştiinţifice disponibile până în acest moment demonstrează că este de aşteptat ca IQOS să aibă un impact pozitiv asupra sănătăţii populaţiei, atât fumători, cât şi cei care nu fumează în prezent.

Ce presupune, mai exact, produs din tutun cu risc modificat? Pe înţelesul tuturor, decizia FDA demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de ţigările convenţionale şi o alegere mai bună pentru adulţii care, altfel, ar continua să fumeze ţigarete clasice.

Integral pe Click pentru femeiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.