Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ni se spune iarăşi şi iarăşi în aceste zile că „am ajuns ca în Italia” şi că în România „medicii trebuie să aleagă cine trăieşte şi cine moare”. Pe baza datelor furnizate de OMS pentru perioada 1 septembrie – 14 octombrie, România arată astfel: Locul 3 la numărul efectiv de decese (1957), după Spania (3769) şi Franţa (2212). În condiţiile în care cele două ţări au populaţie de 2-3 ori mai mare şi raportează fiecare de peste 5 ori mai multe cazuri.

Locul 2 la fatalitate / indicele CFR, adică decese raportate la numărul de cazuri confirmate. În România, rata este de 2,7%. Ne depăşesc doar bulgarii cu 3,2%, în condiţiile în care bulgarii raporează mult mai puţine cazuri. Media UE în aceeaşi perioadă este de 0,7%. Şi locul întâi la mortalitate, adică decese raportate la milionul de locuitori. Românii au 101, Spania este pe locul al doilea cu 80, iar media UE este de 29 (datele sunt discutate şi în acest text de pe România Curată).

În acest timp în Marea Britanie, desi numărul de cazuri este dublu faţă de primăvară, decesele sunt de 10 ori mai puţine, iar indicele CFR (Case Fatality Ratio, sau numărul de decese raportat la numărul de cazuri confirmate) este de 20 de ori mai mic. Situaţia era asemănătoare la începutul toamnei şi în Italia, Germania, Belgia, Olanda şi Danemarca. În Suedia, în multe zile numărul deceselor este aproape de zero. În condiţiile în care suedezii chiar nu par disciplinaţi şi multe ştiri arată că nu prea respectă măsurile de distanţare social.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.


Te-ar mai putea interesa și...

Bugetarii sunt şi ei oameni?

29 noiembrie 2020 11:13

Cine ne apără de BOR?

28 noiembrie 2020 10:41

Șiretlicul ÎPS Teodosie

27 noiembrie 2020 12:37

ÎPS Mache toarnă o revoluție

26 noiembrie 2020 10:48

Pensiile speciale, testul care arată că PSD se prăbușește

25 noiembrie 2020 16:26